Browsing by Author Richana, Nur

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 39  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2001Analysis of Reducing Sugars on Hydrolysis of Cassava Starch by a Themostable a-Amylase from Bacillus stearothemophilus TII12Lestari, Puji; Darwis, Abdul Aziz; Syamsu, Khaswar; Richana, Nur; Damardjati, Djoko Said
1999Cultivation of Thermophilic Bacteria Isolate of a-Amylase ProductionRichana, Nur; Yusuf, Gagan Maulana; Lestari, Puji; Damardjati, Djoko Said
2020Desain Proses Isolasi dan Aplikasi Nanokristalin Selulosa dari Frond Sagu sebagai Serat Penguat untuk Bead Komposit Adsorben PewarnaSunarti, Titi Candra; Suprihatin; Fahma, Farah; Richana, Nur; Arnata, I Wayan
2002Ekstraksi xilan dari tongkol jagung dan kulit ari kedelaiSunarti, Titi Candra; Richana, Nur; Widyani, I Gusti Ayu
2006Ekstraksi xilan dari tongkol jagung untuk medium pertumbuhan Bacillus pumilus RXAIII-5 Penghasil-XilanaseRichana, Nur; Irawadi, Tun Tedja; Nur, M. Anwar; Sailah, Illah; Syamsu, Khaswar, et al
2004Hidrolisis pati umbi-umbian Indonesia dengan B-Amilase dan PullulanaseSunarti, Titi Candra; Richana, Nur; Sinaga, Kelly
2000Hydrolysis Methods of Starch for Culture Media of Bacillus sp. BMN14 Producing Biosurfactant LipopeptideRichana, Nur; Suryani, Ani; Makagiansar, Helena Yusuf; Irawadi, Tun Tedja
2012Improvement of Resistant Starch of Modified Uli Banana Flour prepared by Controlled Fermentation and Evaluation of Prebiotic Characteristics.Jenie, Betty Sri Laksmi; Richana, Nur; Suliantari; Widaningrum
2010The Isolation of a Lipopeptide Biosurfactant-producing Bacillus spRichana, Nur; Yusuf, Helena; Romli, Muhammad; Suryani, Ani; Irawadi, Tun Tedja, et al
2006Kajian proses produksi xilanase dari isolat bakteri alkalofilik menggunakan media xilan tongkol jagungRichana, Nur
1997Karakterisasi Enzim Amilase dari Beberapa Strain Bakteri Indigenous IndonesiaPujoyuwono M.; Trinovia, Desi; Richana, Nur; Damardjati, Djoko S.; Murdiyatmo, Untung
2013Konversi Lignoselulosa Tandan Kosong Kelapa Sawit menjadi Gula Pereduksi Menggunakan Enzim Xilanase dan Selulase KomersialBintang, Maria; Richana, Nur; Gayang, Faizal
2017Modifikasi Struktur, Ukuran Dan Bentuk Fisik Pektin Bermetoksil Rendah Serta Pengaruhnya Terhadap Ketahanan Probiotik Dan Aktivitas Sel Makrofag Raw264.7 Secara In VitroMangunwidjaja, Djumali; Noor, Erliza; Richana, Nur; Prangdimurti, Endang; Usmiati, Sri
2009Optimasi Fonnula Media Pertumbuhan Isolat Bakteri SCG 1223 Penghasil Bakteriosin Berbasis Ekstrak Tauge.Bunasor, Tatit K.; Richana, Nur; Risyabadi, Sazli Tutur
2009Optimasi formula media pertumbuhan isolat bakteri SCG 1223 penghasil bakteriosin berbasis ekstrak taugeBunasor, Tatit K.; Richana, Nur; Risyahadi, Sazli Tutur
1999Optimasi konsentrasi subtrat paati tapioka, aerasi dan agitasi paada produksi amilase oleh bakteri termofil TV II6Hartoto, Liesbetini; Richana, Nur; Yusuf, R. Gagan Maulana
1999Optimasi produksi amilase menggunakan baakteri mesofilik isolat lokal mil 10Hartoto, Liesbetini; Richana, Nur; Setyawan, Andin
2005Optimasi Proses Produksi Maltodextrin dan Tapioka Menggunakan Spray DryerRichana, Nur; Nursyafira, Fiena; Pujoyowuno; Herawati, Hety
2003Pemanfaatan Pati Umbi Minor Indonesia sebagai Bahan Baku MaltodekstrinSunarti, Titi Candra; Richana, Nur
2000Pemurnian enzim amilase termofilik dengan sistem dua faseSyamsu, Khaswar; Richana, Nur; Fetrimarni, Yuwilda