Browsing UT - Faculty of Human Ecology by Subject "cassava"
Now showing items 1-3 of 3
-
Formulasi Biskuit Substitusi Tepung Ubi Kayu dan Ubi Jalar dengan Penambahan Isolat Protein Kedelai serta Mineral Fe dan Zn untuk Balita Gizi Kurang
(2013)Moderate undernutrition is one of major nutritional problems in Indonesia, with a prevalence of 13%. Instead of lack of energy and protein intake, undernutrition children commonly are deficient in iron and zinc. One of the ... -
Indeks Glikemik Berbagai Produk Tiwul Berbasis Singkong (Manihot Esculenta Crantz) pada Orang Normal
(2012)Tiwul is an Indonesian traditional food made from Cassava. Cassava is pounded or mashed and then steamed. Currently, commercial instant tiwul is relative easily found in the community. Commercial based tiwul industries ... -
Penerimaan, sifat fisik dan kandungan zat gizi kerupuk singkong (manihot esculenta L. Crantz.) dengan penambahan tempe
(2003)Tujuan umum penelitian ini adalah untuk mengetahui pengaruh penambahan tempe pada pembuatan kerupuk singkong terhadap kandungan zat gizi dan penerimaannya. Sedangkan tujuan khusus penelitian ini adalah (1) Menentukan ...