Browsing Food Science and Technology by Author "Endang Prangdimurti"
Now showing items 1-3 of 3
-
Deteksi Secara Imunohistokimia Antioksidan Superoksida Dismutase (SOD) pada Jaringan Tikus Kelinci Hiperkolesterolemia yang Diberi Pakan Klorofil Daun Singkong
Tutik Wresdiyati | Endang Prangdimurti (2006-10)Superoxide dismutase (SOD) is one of intracellular antioxidant. SOD plays an important role in protection of the cell against oxidant, oxidative stress, which caused various diseases and degenerative processes such as aging ... -
Modifikasi Sifat Fungsional Pati Jagung (Zea Mays) dan Aplikasinya untuk Perbaikan Kualitas Mi Jagung
Feri Kusnandar | Endang Prangdimurti | Sri Widowati | Lisna Ahmad (2008-12)Corn is one of important crops in Indonesia. The alternative usage of corn as human food is processed into corn noodle. Research and development of processing technology of corn noodle has been initiated by researchers in ... -
Pangan Fungsional dari Umbi Suweg (Amorphophallus Campanulatus Bl.) dan Umbi Garut (Maranta Aryndinaceae L.) : Kajian Daya Hipokolesterolemik dan Indeks Glisemiknya
Didah Nur Faridah | Endang Prangdimurti | Dede Robiatul Adawiyah (2008-10)Pangan fungsional adalah pangan atau ingredien pangan yang memiliki manfaat kesehatan disamping manfaat gizi utamanya. Diet pender ita diabetes dapat dikontrol dengan pangan fungsional yang bermanfaat untuk menekan peningkatan ...