Now showing items 1-5 of 5

    • Dynamics Model of National Salt Sufficiency. 

      Dharmayanti, Sri | Suharno | Rifin, Amzul (2013)
      Salt has a strategic role as the staple food towards consumption needs and industrial needs in raw materials. The consumption needs covers all aspects in house hold consumption, cooking oil industries, fish curing industries, ...
    • Kajian Ketersediaan Beras di Kalimantan Timur Sebagai Calon Ibu Kota Baru Indonesia: Pendekatan Sistem Dinamik 

      Adi, Aswan | Rachmina, Dwi | Krisnamurthi, Bayu (2021)
      Rice is an important and strategic commodity in East Kalimantan because it is a source of staple food for the majority of the population. However, the condition of rice availability in East Kalimantan is still experiencing ...
    • Model Ketersediaan Air Baku di Kota Bekasi 

      Baskoro, Danang Aria Pranedya | Purwanto, Muhammad Yanuar Jawardi | Solahudin, Mohamad (2020-08-28)
      Kota Bekasi yang merupakan dearah hilir dari DAS Bekasi saat ini belum dapat memenuhi kebutuhan air bersih domestiknya. Akses air bersih Kota Bekasi mencapai rata-rata 30%. Sentul City sebagai kota mandiri yang berada di ...
    • Pemodelan Kebutuhan Air dan Ketersediaan Air Tanah di Pulau Tidore 

      Malaka, Halima | Purwanto, Yanuar J | Zain, Alinda F.M. (2015)
      limited catchment area and raw water sources Small island has specific characteristics limited catchment area and vulnerable to the sea water intrusion. Tidore Island is a small island that has 117,6 Km² and amount people ...
    • Pengembangan model penangan buah manggis untuk meningkatkan volume manggis dalam memenuhi pasar ekspor 

      Edris, Ismi Makhmudah | Sutrisno | Darmawati, Emmy (2013)
      Kawasan Uni Eropa (European Union, EU) merupakan pasar potensial bagi para eksportir buah-buahan eksotik namun juga memiliki tantangan yang cukup berat. Salah satu permasalahan terbesar adalah mutu produk yang sulit dipenuhi ...