Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/158895
Title: Pengembangan Produk Cocobarpum dengan Penambahan Kacang Hijau (Vigna radiata) sebagai Minuman Tinggi Serat
Other Titles: 
Authors: Tutik, Woro Wiryar
Simanulang, Ilham Rachman Doly
Issue Date: 2024
Publisher: IPB University
Abstract: Aktifitas fisik yang padat menyebabkan gaya hidup yang salah seperti pola makan yang tidak teratur. Menurut data Kemenkes 2019 sekitar 11 juta kematian diseluruh dunia diakibatkan oleh pola makan yang buruk. Penelitian ini bertujuan untuk melakukan pengembangan produk Cocobarpum dengan penambahan kacang hijau sebagai minuman penunda lapar dan menganalisis tingkat kesukaan responden dan kandungan gizi yang terkandung dalam produk. Penelitian ini menggunakan uji organoleptic,dan diolah menggunakan SPSS dengan uji Kruskall Wallis dan Man Whitney . Berdasarkan hasil uji Krusskal Wallis seluruh parameter baik Rasa,warna,tekstur,penampilan,dan aroma Responden dapat menerima pengembangan produk cocobarpum dengan penambahan kacang hijau.
Heavy physical activity causes wrong lifestyles such as irregular eating patterns. According to 2019 Ministry of Health data, around 11 million deaths worldwide were caused by poor diet. This research aims to develop Cocobarpum products with the addition of green beans as a hunger-delaying drink and analyze the respondents' level of preference and the nutritional content contained in the product. This research used organoleptic tests, and was processed using SPSS with the Kruskall Wallis and Man Whitney tests. Based on the results of the Krusskal Wallis test, all parameters including taste, color, texture, appearance and aroma, respondents were able to accept the development of cocobarpum products with the addition of green beans.
URI: http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/158895
Appears in Collections:UT - Management of Food Service and Nutrition

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
cover_J0306201026_03a70894901149fd85eeba268bca0b9f.pdfCover1.43 MBAdobe PDFView/Open
fulltext_J0306201026_c07e4581c350406c8004b275460ec415.pdf
  Restricted Access
Fulltext3.04 MBAdobe PDFView/Open
lampiran_J0306201026_dea259ba558d4aab94e41c23673381dc.pdf
  Restricted Access
Lampiran237.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.