Show simple item record

dc.contributor.advisorEffendi, Irzal
dc.contributor.advisorRamadhani, Dian Eka
dc.contributor.authorfadilah, Ihsan
dc.date.accessioned2024-09-25T02:13:26Z
dc.date.available2024-09-25T02:13:26Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/158817
dc.description.abstractOptimalisasi budidaya adalah upaya meningkatkan efisiensi dan efektivitas dalam proses pembudidayaan agar hasil yang diperoleh maksimal, baik dari kuantitas maupun kualitas. Salah satu upaya menguatkan produktivitas budidaya lobster air tawar yaitu pengelolaan kualitas air dan pakan yang baik untuk menghasilkan budidaya lobster yang optimal. Tujuan dari Magang Khusus ini adalah mengoptimalkan produktivitas produksi budidaya lobster dalam manajemen kualitas air dan pakan. Magang Khusus ini memiliki kekhususan pada budidaya lobster dengan mendalami upaya pengelolaan kualitas air yang optimal dan pakan yang efisien. Kualitas air yang dihasilkan untuk suhu kolam induk yaitu 25,6 – 29,9 °C dan nilai pH 7,1 - 8,3, suhu yang di akurium pengeraman dan penetasan yaitu 24,3 - 29,6 °C dan nilai pH 7,2 - 9,1, sedangkan pada kolam larva suhu 24,5 - 29,9 °C dan nilai pH 7,2 - 8,6. Kolam benih didapatkan suhu yaitu 24,6 - 29,6 °C dan nilai pH 7,1- 8,7. Hasil pengukuran kualitas air menunjukan kisaran yang normal dan optimal untuk budidaya lobster red claw di Taster Production.
dc.description.abstractOptimization of farming is an effort to increase efficiency and effectiveness in the cultivation process so that the results obtained are maximized, both in terms of quantity and quality. One effort to strengthen the productivity of freshwater lobster red claw farming is the management of good water quality and feed to produce optimal lobster farming. The purpose of this Special Internship is to optimize the productivity of lobster farming production in water quality and feed management. This Special Internship has a specialty in lobster farming by studying efforts to manage optimal water quality and efficient feed. The water quality produced for the parent pond temperature is 25,6 – 29,9 °C and a pH value of 7.1 - 8.3, the temperature in the incubation and hatching aquarium is 24,3 – 29,6 °C and a pH value of 7,2 – 9,1, while in the larval pond the temperature is 24,5 – 29,9 °C and a pH value of 7,2 – 8,6. The seed pond obtained a temperature of 24,6 – 29,6 °C and a pH value of 7,1- 8,7. The results of water quality measurements show a normal and optimal range for red claw lobster farming at Taster Production.
dc.description.sponsorship
dc.language.isoid
dc.publisherIPB Universityid
dc.title“Optimalisasi Budidaya Lobster Red Claw Cherax quadricarinatus dengan Manajemen Kualitas Air dan Pakan di Taster Production, Tasikmalayaid
dc.title.alternativeOptimization of Red Claw Lobster Cultivation Cherax quadricarinatus with Water Quality and Feed Management at Taster Production, Tasikmalaya
dc.typeTugas Akhir
dc.subject.keywordWater qualityid
dc.subject.keywordoptimalid
dc.subject.keywordfeedid
dc.subject.keywordfreshwater lobsterid
dc.subject.keywordred claw lobsterid


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record