Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/46589
Title: | Peningkatan kualitas nutrisi kulit buah kakao sebagai pakan secara bioproses dengan phanerochaete chrysosporium yang diperkarya ion Mn2+ dan Ca2+ Improving nutritive value of cocoa pod husk as feedstuff by bioprocesses with Phanerochaete chrysosporium enhanced with Ca[2+] and Mn[2+] |
Authors: | Wiryawan, Komang G. Laconi, Erika B. Mangunwidjaja, Djumali Enzim Ligninase Suparjo |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | IPB (Bogor Agricultural University) |
Abstract: | Pemanfaatan kulit buah kakao (KBK) sebagai pakan ternak memerlukan pengelolahan dan pegayaan nutrisi. Bioproses KBK dengan karang penghasil enzim ligninolitik dapat merombak struktur KBK melalui pemutusan ikatan antara lignin dan karbohidrat struktural. |
URI: | http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/46589 |
Appears in Collections: | DT - Animal Science |
Files in This Item:
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.