Browsing Articles by Author "Yasni, Sedarnawati"
Now showing items 1-6 of 6
-
Antimicrobial Activity of Black Cumin Extracts (Nigella sativa) Against Food Pathogenic and Spoilage Bacteria
Yasni, Sedarnawati | Syamsir, Elvira | Direja, Eva, H (2009)This study aimed to analyze the antimicrobial activity of black cumin (Nigella sativa) extracts in inhibiting the growth of pathogenic and spoilage bacteria. Black cumin was extracted by using steam distillation, single ... -
Isolasi dan Identifikasi Komponen Volatil Biji Atung (Parinarium glaberrimum Hassk)
Murhadi | Soewarno T.S. | Jennie, Betty S.L. | Apriyantono, Anton | Yasni, Sedarnawati (2003)The extraction of volatile components from “atung” seed was carried out by Likens Nickerson extraction apparatus with diethyl eter for 90 minutes, then continued with separation, while volatile isolates identification was ... -
Karakteristik Spektroskopi Isolat Komponen Antibakteri Biji Atung (Parinarium glaberrimum Hassk)
Murhadi | Soewarno T.S. | Jennie, Betty S.L. | Apriyantono, Anton | Yasni, Sedarnawati (2004)Relative purity assay on antibacterial components (isolates) of “atung” seeds using HPLC system (linier gradient of water-methanol, detection on UV at 280/254 nm) showed that the isolate-9 had the highest purity (94%), ... -
Pengembangan Produk Getuk Kaya Protein sebagai Pencegah Stunting pada Anak
Yasni, Sedarnawati (2023)Pengembangan produk getuk kaya nutrisi merupakan pengembangan dari getuk singkong yang disubtitusi dengan kacang hijau dan ikan gabus dengan tujuan meningkatkan asupan protein makanan yang dapat memenuhi angka kebutuhan ... -
Pengembangan Produk Ukm Mande Bagarak: Makanan Protein Tinggi Berbahan Dasar Yoghurt Rasa Rempah Dan Kacang Hijau Sebagai Pencegah Stunting
Yasni, Sedarnawati | Kemala, Tetty (2023)Produksi susu sapi di Sumatera Barat menjadi salah satu produk unggulan yang telah dikembangkan dalam bentuk produk susu pasteurisasi dan yoghurt. Namun, pengolahan produk yang masih sangat terbatas menjadu perhatian ...