View Item 
      •   IPB Repository
      • Dissertations and Theses
      • Dissertations
      • DT - Agriculture Technology
      • View Item
      •   IPB Repository
      • Dissertations and Theses
      • Dissertations
      • DT - Agriculture Technology
      • View Item
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      Model simulasi pendugaan umur simpan buah terolah minimal dengan pelapis edibel dalam lingkungan atmosfer : mangga arumanis dan salak pondoh

      A simulation model of the shelf life prediction for the edible coated minimally processed fruits

      Thumbnail
      View/Open
      Abstract (159.4Kb)
      Full Text (5.883Mb)
      Postscript (2.520Mb)
      Cover (1007.Kb)
      Bab I (392.0Kb)
      Bab II (753.1Kb)
      Bab III (913.0Kb)
      Bab IV (1.700Mb)
      Penutup (372.2Kb)
      Daftar Pustaka (1.785Mb)
      Date
      1999
      Author
      Wuryani, Sri
      Metadata
      Show full item record
      Abstract
      Akhir-akhir ini kenyataan menunjukkan bahwa buah terolah minimal (minimally processed, MP) cenderung lebih diminati berbagai kalangan konsumen karena lebih praktis untuk disajikan dalam porsi yang sesuai. Namun demikian, buah terolah minimal lebih cepat mengalami kerusakan sehingga mutunya menurun dengan cepat dan umur simpannya menjadi lebih pendek. Pelapisan buah terolah minimal dengan pelapis edibel (edible coated, EC) merupakan salah satu teknik yang dapat dipergunakan untuk memperlambat penurunan mutu, disebabkan pelapis edibel dapat berfungsi sebagai burrier difusi 02, CO₂ dan uap air sehingga marnpu menciptakan atmosfer internal yang sesuai agar buah yang dilapisi tetap dapat melaksanakan respirasi aerob.
       
      In the recent years, the consumer demand for minimally processed fruits tends to increase rapidly for their conveniency as a ready to eat fresh fruit. However, minimally processed fruits are more perishable than the whole ones due to the cellular disruption which enhances the respiration. Therefore, the shelf life is often greatly shortened.
       
      URI
      http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/1772
      Collections
      • DT - Agriculture Technology [656]

      Copyright © 2020 Library of IPB University
      All rights reserved
      Contact Us | Send Feedback
      Indonesia DSpace Group 
      IPB University Scientific Repository
      UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
      Universitas Jember Digital Repository
        

       

      Browse

      All of IPB RepositoryCollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

      My Account

      Login

      Application

      google store

      Copyright © 2020 Library of IPB University
      All rights reserved
      Contact Us | Send Feedback
      Indonesia DSpace Group 
      IPB University Scientific Repository
      UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
      Universitas Jember Digital Repository