Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/21987
Title: | Kandungan Komponen Glikosida Setelah Proses Hidrolisis dari Buah Panili (Vanilla Planifolia Andrew) Segar dan Cured |
Authors: | Banuwati, Retno |
Issue Date: | 2003 |
Publisher: | IPB (Bogor Agricultural University) |
Abstract: | Panili (Vanilla sp) merupakan tanaman yang menghasilkan flavor khas dan banyak digunakan dalam industri pangan. Prekursor flavor panili terikat secara glikosidik. Ikatan ini dapat dipecah melalui proses hidrolisis. Enzim pglukosidase diduga dapat menghidrolisis senyawa glikosida dalam buah panili selama proses curing menghasilkan komponen flavor panili. |
URI: | http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/21987 |
Appears in Collections: | UT - Agroindustrial Technology |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
F03rba_abstract.pdf Restricted Access | Abstract | 199.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
F03rba.pdf Restricted Access | Full Text | 8.98 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.