Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/165163
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorBudiono, Dwi-
dc.contributor.authorRahmawati, Fitri Oktaviani-
dc.date.accessioned2025-07-17T04:08:59Z-
dc.date.available2025-07-17T04:08:59Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.urihttp://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/165163-
dc.description.abstractPenetasan merupakan proses perkembangan embrio didalam telur hingga telur menetas. Pengaruh tingkatan tray terhadap parameter penetasan telur merupakan hal yang perlu diperhatikan untuk menghasilkan anak ayam yang berkualitas. Penelitian ini bertujuan untuk menjelaskan pengaruh tingkatan tray pada mesin inkubasi terhadap parameter penetasan telur yang diharapkan dapat memberikan informasi sebagai acuan dalam membandingkan pengaruh tingkatan tray untuk dijadikan dasar seleksi kualitas DOC dalam membiakan ayam. Parameter yang diamati yaitu susut tetas, tingkat fertilitas, kematian embrio, dan daya tetas telur. Pengamatan ini menggunakan tiga kelompok area tray, kelompok 1 merupakan tray atas, kelompok 2 merupakan area tray tengah, dan kelompok 3 merupakan area tray bawah. Hasil pengamatan dan perhitungan dari masing-masing tidak berpengaruh terhadap persentase berat susut tetas, kematian embrio, fertilitas, dan daya tetas telur.-
dc.description.abstractHatching is the process of embryo development in the egg until the egg hatches. The effect of tray levels on egg hatching parameters is something that needs to be considered to produce quality chicks. This study aims to explain the effect of tray levels on the incubation machine on egg hatching parameters which are expected to provide information as a reference in comparing the effect of tray levels to be used as a basis for selecting DOC quality in breeding chickens. The parameters observed were hatching loss, fertility rate, embryo mortality, and egg hatchability. This observation used three groups of tray areas, group 1 was the upper tray, group 2 was the middle tray area, and group 3 was the lower tray area. The results of observations and calculations from each tray did not affect the percentage of hatching loss weight, embryo mortality, fertility and egg hatchability.-
dc.description.sponsorshipnull-
dc.language.isoid-
dc.publisherIPB Universityid
dc.titlePengaruh Tingkatan Tray Terhadap Parameter Penetasan Telurid
dc.title.alternativeThe Effect of Tray Levels on Egg Hatching Parameters-
dc.typeTugas Akhir-
dc.subject.keywordfertilityid
dc.subject.keywordegg weight lossid
dc.subject.keywordembryo mortalityid
dc.subject.keywordegg hatchabilityid
dc.subject.keywordhatchingid
Appears in Collections:UT - Veterinary Paramedic

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
cover_J0315211087_724681b6462b483292811776954ca4a7.pdfCover2.44 MBAdobe PDFView/Open
fulltext_J0315211087_ef3a4b8d443a40e788aacd8565023e7a.pdf
  Restricted Access
Fulltext2.71 MBAdobe PDFView/Open
lampiran_J0315211087_84e2f0d8bf96491bb8e6f1d25c7c173d.pdf
  Restricted Access
Lampiran2.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.