Browsing Faculty of Agricultural Technology by Author "Jenie, Betty Sri Laksmi"
Now showing items 1-5 of 5
-
Aktivitas Antibakteri Laktobasili Asal Makanan Ferment Asi Indonesia Terhadap Patogen dan Pengaruhnya Terhadap Mikroflora Usus Tikus
Kusumawati, Netty | Jenie, Betty Sri Laksmi | Setyahadi, Siswa | Dewanti, Ratih (2008-05)Delapan belas galur bakteri asa1l1 laktat dari genus laktobasili yang diisolasi dari makanan fennentasi tradisional Indonesia diteliti akti"itas antagonistiknya melawan bakteri patogen meliputi Bacillus cereus, Staphylococcus ... -
Combination of Soaking in Sodium Hydroxide and Chitin Deacetylase Appltcution on Shrimp Chitin in Producing Low Molecular Weight Chitosan
Emmawati, Aswita | Jenie, Betty Sri Laksmi | Fawzya, Yusro Nuri (2007)Thermostable chitin deacetylase produced by Bacillus K29-14 was used to produce chitosan from shrimp chitin. Chemical treatment before the enzyme application on chitin was conducted by soaking it in 60 % NaOH solution, ... -
Pengaruh Ekstrak Andaliman (Zanthoxylum acanthopodium DC) terhadap permeabilitas dan hidrofobisitas Bacillus cereus
Parhusip, Adolf JN. | Jenie, Betty Sri Laksmi | Rahayu, Winiati Pudji | Yasni, Sedarnawati (2005)'Andaliman' spice is usually added as one of main spices in cooked fish and meat Andaliman seeds were extracted using maceration method with nonpolar, semipolar and polar solvents. The result showed that the three kinds ... -
Pengeringan kemoreaksi kultur Saccharomyces cerevisiae dengan CaO serta pengaruh sorpsi kadar air terhadap stres dan kematian kultur kering
Suhartono, Maggy Thenawidjaja | Saono, Susono | Jenie, Betty Sri Laksmi | Soekarto, Soewarno T. | Novelina (2005)The aim of the research was to study chemoreaction drying of Saccharomyces cerevisiae culture and to a analyze the influence of moisture sorption on pattern of viability, stress and mortality of the dried starter culture. ... -
Perkembangan mikrobiologi pangan dan peranannya dalam pendidikan teknologi pangan
Jenie, Betty Sri Laksmi (2001)Mikrobiologi pangan adalah salah satu bidang ilmu yang menjadi dasar dalam pendidikan teknologi pangan dan merupakan salah satu kompetensi dasar yang harus dimiliki/dikuasai oleh seorang sarjana Teknologi Pangan. Hal ini ...