Browsing UT - Agronomy and Horticulture by Subject "Bacillus subtilis"
Now showing items 1-5 of 5
-
Aplikasi Bakteri Probiotik untuk Meningkatkan Vigor Bibit Cabai (Capsicum annuum L.)
(2013)Chilli (Capsicum annuum L.) is an important horticultural commodities in Indonesia and has high economic value. This research aims to study the effects of spraying with Serratia marcescens, Pseudomonas group of fluorescens, ... -
Pelapisan Benih dengan Bacillus subtilis AB89 dan Tokoferol untuk Mempertahankan Viabilitas Benih Padi Hibrida Selama Penyimpanan
(2012)This research aims to evaluate the effect of seed coating by Bacillus subtilis AB89 and Tocopherol on viability of hybrid rice seeds during storage. Experimental design is used a Nested Design randomized complete. The main ... -
Pelapisan Benih menggunakan Bakteri Probiotik untuk Mempertahankan Viabilitas Benih Jagung Manis (Zea mays saccharata Sturt.) selama Penyimpanan
(2013)This research aims to evaluate the effect of seed coating by Bacillus subtilis, Serratia marcescens, and Fluorescent Pseudomonads to sweet corn seed (Zea mays saccharata Sturt.) during storage. Research was conducted on ... -
Pemanfaatan Serat Daun Sirsak sebagai Kemasan Benih Bentuk Pita dan Aplikasi Bakteri Probiotik untuk Meningkatkan Vigor Benih.
(2017)Pita benih merupakan salah satu bentuk dari kemasan benih yang dapat membuat penanaman menjadi lebih efektif dan efisien karena dapat mengurangi resiko kehilangan benih, mencegah penanaman yang terlalu rapat dan ... -
Perlakuan Benih dan Perendaman Akar Bibit dengan Agens Hayati untuk Mengendalikan Serangan Xanthomonas oryzae pv. oryzae serta Meningkatkan Pertumbuhan Tanaman Padi di Rumah Kaca
(2013)Xanthomonas oryzae pv. oryzae (Xoo) causing bacterial leaf blight (BLB) in rice is a seed-borne pathogen, could reduce yield by 60%. This experiment was conducted to evaluate the effect of seed treatment and root dipping ...