Search
Now showing items 1-3 of 3
Kualitas Mikrobiologis Susu Sebelum dan Sesudah Pasteurisasi
(2013)
The aim of this study was to observe the total number of bacteria, Staphylococcus aureus and coliform in pasteurized and unpasteurized milk, which used as the raw material of cheese in the milk processing industry. Samples ...
Kualitas mikrobiologi keju: keberadaan staphylococcus aureus pada tahap pembuatan keju gouda
(2013)
Milk and its derivative products could potentially transmit pathogenic microorganisms from animals to human. Staphylococcus aureus is one of the microorganisms that commonly presents in milk and dairy products. This bacteria ...
Uji aktivitas antibakteri simplisia daun mikania (Mikania micrantha) terhadap Salmonella, Escherichia coli, dan Staphylococcus aureus
(2013)
Mikania micrantha atau yang dikenal juga dengan nama mikania adalah suatu tumbuhan yang tumbuh merambat dengan cepat. Di Tapanuli Selatan, Sumatera Utara, tumbuhan ini digunakan untuk mengobati luka pendarahan pada kulit. ...