Faculty of Agricultural Technology: Recent submissions
Now showing items 61-80 of 305
-
Lactic Acid Produced from Tapioka and Sago Wastes
(2005)Liquid waste as consequences of tapioca and sago starch industries has caused environmental pollution. Mono- and disaccharides are dominant in the waste. These components are easily fermented to produce lactic acid, a ... -
Role of Bacteria in Tempe Bitter Taste Formation: Microbiological and Molecular Biological Analysis Based on 16S rRNA Gene
(2008-04)Tempe is traditional Indonesian food. It has a variety of tastes, sometimes with a hint of bitterness, which may differ in intensity. The cause of bitterness in tempe has never been reported previously. In this study, the ... -
Volatile patterns of different papaya (Carica papaya L.) varieties
(2010)The aim of this research was to study the diversity of papaya volatiles in different cultivars and new breeding lines. Sensory evaluations have been conducted by hedonic, rank and profile analysis. The volatiles were ... -
Potensi Aktivitas Antiagregasi Platelet Dari Seberapa Lalapan Khas Jawa Sarat
(2001)Beberapa bahan pangan nabati seperti dedaunan yang biasa dikonsumsi dalam bentuk lalap atau sayuran, secara tradisional diyakini memiliki khasiat dalam menyembuhkan penyakit-penyakit tertentu, diantaranya penyakit penyumbatan ... -
Polikondensasi Azeotropik Asam Laktat Menjadi Poli Asam Laktat Sebagai Bahan Baku Kemasan
(2006)Poli asam laktat (PLA) telah mulai dikenal sebagai bahan pengemas pangan karena memiliki ciri yang baik, seperti ciri mekanik, transparansi, keamanan, dan biodegradabilitas. Polikondensasi azeotropik asam laktat telah ... -
Fraksinasi Komponen Nonpolimer Damar Mata Kucing (Shorea Javanica) Untuk Memperoleh Agens Pengeruh
(2008)Dammar is Indonesian nontimber agro forest products, one of them is cat eye dammar. This dammar has been recognized as the best dammar in the world and can be used as food additive. This research was conducted to develop ... -
Prospek Pengembangan Flavor Fungsional Berbasis Bahan Baku Indigenous Indonesia
(2010)Banyak senyawa favor yang tidak saja berperan sebagai pemberi cita rasa pada produk pangan tetapi juga mempunyai kemampuan fisiologis aktif bagi kebugaran lubuh. Flavor kolompok ini dikenal sebagai fIavor fungsional. ... -
Klorin versus Pangan
(2007) -
Kualitas Sensori dan Komposisi Asam Lemak Daging Itik Lokal J antan dengan Suplementasi Santoquin, Vitamin E dan C dalam Ransum
(2010)Fishy odor is one of off odor attributes local duck meat. Off odor reduces consumer preference on duck meat. This experiment was conducted to evaluate effect of fish meal levels and antioxidant in diets on the off odor ... -
Implementasi Penanganan Pasca Panen Padi untuk Mengurangi Susut Mutu Beras
(2011)Penurunan nilai tambah usaha pertanian untuk komoditas padi salah satunya disebabkan oleh kehilangan bobot karena penanganan pasca panen yang tidak baik. Namun, perkembangan segmentasi dan preferensi konsumen yang sudah ... -
Karakteristik Fisik, Kimia, Dan Mikrobiologis Susu Kambing Terpasteurisasi Sinar Ultraviolet Sistem Sirkulasi
(2010)Safety assurance of food products from goat milk needs special attention because of the perception and public confidence will be goat milk for health benefits if it consumed in fresh milk. The objective of research was to ... -
Kajian Kebiiakan Pengelolaan Sumber Daya Air Pada Daerah Aliran Sungai Citarum
(2011)Kajian ini bertujuan untuk mengana/isis pengelolaan sumber daya air pada DAS Citarum mengenai: (i) status keberlanjutan, (ii) urutan prioritas dalam penetapan River Basin Organization (RBO) dan (iii) merumuskan model untuk ...