Show simple item record

dc.contributor.advisorYuliasih, Indah
dc.contributor.authorRasyid, Dzulkifli
dc.date.accessioned2024-08-19T09:22:54Z
dc.date.available2024-08-19T09:22:54Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/157880
dc.description.abstractPT Primafood Relasi Utama merupakan suatu badan usaha yang memproduksi buah dan sayur kering. Salah satu produknya adalah Dried Apple Slices (DAS) yang memiliki sifat higroskopis, sehingga rentan akan kerusakan. Penelitian ini bertujuan mengevaluasi teknik pengeringan dengan pendekatan model pengeringan. Model yang digunakan adalah model isotermis desorpsi dan model pengeringan Moisture Ratio (MR). Pengeringan lapisan tipis dilakukan menggunakan food dehydrator Wirastar FDH-10 pada suhu 60
dc.description.abstractPT Primafood Relasi Utama is a business entity that produces dried fruits and vegetables. One of its products is Dried Apple Slices (DAS), which are hygroscopic and thus prone to deterioration. This research aims to evaluate drying techniques using a drying model approach. The models used are the isotherm desorption model and the Moisture Ratio (MR) drying model. Thin-layer drying was conducted using a Wirastar FDH-10 food dehydrator at 60
dc.description.sponsorshipPT Primafood Relasi Utama
dc.language.isoid
dc.publisherIPB Universityid
dc.titleKajian Model Pengeringan Dried Apple Slices di PT Primafood Relasi Utamaid
dc.title.alternativeStudy on the Drying Model of Dried Apple Slices at PT Primafood Relasi Utama.
dc.typeSkripsi
dc.subject.keywordaktivitas airid
dc.subject.keywordKadar airid
dc.subject.keyworddried slice appleid
dc.subject.keywordmodel pengeringanid


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record