View Item 
      •   IPB Repository
      • Dissertations and Theses
      • Undergraduate Theses
      • UT - Vocational School
      • UT - Agribusiness Management
      • View Item
      •   IPB Repository
      • Dissertations and Theses
      • Undergraduate Theses
      • UT - Vocational School
      • UT - Agribusiness Management
      • View Item
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      Pendirian Unit Bisnis Baru Jamur Shitake untuk Meningkatkan Pendapatan pada Perusahaan YUM Organic Farm Kabupaten Cianjur

      Thumbnail
      View/Open
      Cover (677.1Kb)
      Fulltext (2.049Mb)
      Lampiran (4.043Mb)
      Date
      2024
      Author
      Biidnillah, Choirul Rizal
      Yusalina
      Metadata
      Show full item record
      Abstract
      YUM Organic Farm merupakan perusahaan yang menghasilkan sayuran organic, dan memiliki rencana untuk mendirikan unit bisnis baru jamur shitake. Pendirian unit bisnis ini didasari dengan adanya permintaan pasar. Tujuan penelitian adalah menganalisis potensi dari perencanaan pendirian unit bisnis Jamur Shitake untuk meningkatkan pendapatan pada perusahaan, menyusun perencanaan pendirian unit bisnis baru Jamur Shitake untuk meningkatkan pendapatan perusahaan dan menganalisis kelayakan bisnis pada pendirian unit bisnis baru jamur shitake. Metode yang digunakan adalah metode analisis SWOT menentukan kekuatan, kelemahan, peluang dan ancaman pada perusahaan dan metode studi kelayakan bisnis untuk menyusun perencanaan pendirian unit bisnis baik secara finansial maupun non finansial. Berdasarkan hasil analisis finansial dan non finansial yang sudah dilakukan, menunjukkan bahwa pendirian unit bisnis ini dikatakan layak untuk dijalankan oleh perusahaan YUM Organic Farm. Pendirian unit bisnis ini merupakan peluang bagus bagi perusahaan untuk membantu dalam menambah pendapatan bagi perusahaan.
       
      YUM Organic Farm is a company that produces organic vegetables and plans to establish a new business unit for shiitake mushrooms. The establishment of this business unit is based on market demand. The purpose of the research is to analyze the potential of planning the establishment of the Shiitake Mushroom business unit to increase the company's revenue, to develop a plan for the establishment of the new Shiitake Mushroom business unit to enhance the company's revenue, and to analyze the business feasibility of establishing the new shiitake mushroom business unit. The methods used are SWOT analysis to determine the strengths, weaknesses, opportunities, and threats to the company, and business feasibility studies to plan the establishment of the business unit both financially and non-financially. Based on the financial and non-financial analysis that has been conducted, it shows that the establishment of this business unit is feasible to be carried out by YUM Organic Farm. The establishment of this business unit represents a good opportunity for the company to help increase its revenue.
       
      YUM Organic Farm merupakan perusahaan yang menghasilkan sayuran organic, dan memiliki rencana untuk mendirikan unit bisnis baru jamur shitake. Pendirian unit bisnis ini didasari dengan adanya permintaan pasar. Tujuan penelitian adalah menganalisis potensi dari perencanaan pendirian unit bisnis Jamur Shitake untuk meningkatkan pendapatan pada perusahaan, menyusun perencanaan pendirian unit bisnis baru Jamur Shitake untuk meningkatkan pendapatan perusahaan dan menganalisis kelayakan bisnis pada pendirian unit bisnis baru jamur shitake. Metode yang digunakan adalah metode analisis SWOT menentukan kekuatan, kelemahan, peluang dan ancaman pada perusahaan dan metode studi kelayakan bisnis untuk menyusun perencanaan pendirian unit bisnis baik secara finansial maupun non finansial. Berdasarkan hasil analisis finansial dan non finansial yang sudah dilakukan, menunjukkan bahwa pendirian unit bisnis ini dikatakan layak untuk dijalankan oleh perusahaan YUM Organic Farm. Pendirian unit bisnis ini merupakan peluang bagus bagi perusahaan untuk membantu dalam menambah pendapatan bagi perusahaan.
       
      YUM Organic Farm is a company that produces organic vegetables and plans to establish a new business unit for shiitake mushrooms. The establishment of this business unit is based on market demand. The purpose of the research is to analyze the potential of planning the establishment of the Shiitake Mushroom business unit to increase the company's revenue, to develop a plan for the establishment of the new Shiitake Mushroom business unit to enhance the company's revenue, and to analyze the business feasibility of establishing the new shiitake mushroom business unit. The methods used are SWOT analysis to determine the strengths, weaknesses, opportunities, and threats to the company, and business feasibility studies to plan the establishment of the business unit both financially and non-financially. Based on the financial and non-financial analysis that has been conducted, it shows that the establishment of this business unit is feasible to be carried out by YUM Organic Farm. The establishment of this business unit represents a good opportunity for the company to help increase its revenue.
       
      URI
      http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/155372
      Collections
      • UT - Agribusiness Management [540]

      Copyright © 2020 Library of IPB University
      All rights reserved
      Contact Us | Send Feedback
      Indonesia DSpace Group 
      IPB University Scientific Repository
      UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
      Universitas Jember Digital Repository
        

       

      Browse

      All of IPB RepositoryCollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

      My Account

      Login

      Application

      google store

      Copyright © 2020 Library of IPB University
      All rights reserved
      Contact Us | Send Feedback
      Indonesia DSpace Group 
      IPB University Scientific Repository
      UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
      Universitas Jember Digital Repository