View Item 
      •   IPB Repository
      • Dissertations and Theses
      • Undergraduate Theses
      • UT - Vocational School
      • UT - Agribusiness Management
      • View Item
      •   IPB Repository
      • Dissertations and Theses
      • Undergraduate Theses
      • UT - Vocational School
      • UT - Agribusiness Management
      • View Item
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      Analisis Preferensi Konsumen Terhadap Pembelian Buah Anggur di Kebun Anggur Firizco Kabupaten Bandung Barat

      No Thumbnail [100%x80]
      View/Open
      Cover (738.5Kb)
      Fulltext (9.299Mb)
      Lampiran (794.5Kb)
      Date
      2024
      Author
      PUTRI, FRIDA ARIRA
      Mansjoer, Andri Latif Asikin
      Metadata
      Show full item record
      Abstract
      Impor buah anggur Indonesia dalam kurun waktu 3 tahun terakhir terus meningkat. Provinsi Jawa Barat mampu memproduksi buah anggur sebanyak 105 ton. Dimana Kabupaten Bandung mampu menghasilkan 226 kuintal buah anggur pada tahun 2022. Kebun Anggur Firizco sebagai salah satu kebun anggur yang memproduksi buah anggur, bibit anggur dan tanaman buah dalam pot (tabulampot) yang ditanami sebanyak 63 varietas buah anggur, memiliki beberapa kendala salah satunya adalah belum mengetahui jenis varian yang paling diminati oleh konsumen, dan ingin lebih fokus memproduksi lebih banyak varian anggur yang diminati oleh konsumen. Penelitian ini bertujuan untuk meneliti pilihan yang paling disukai konsumen dalam pembelian buah di Kebun Anggur Firizco dan mengetahui atribut buah anggur yang paling diutamakan dalam melakukan pembelian. Metode yang digunakan adalah Analisis Konjoin. Hasil penelitian ini menunjukan bahwa varian buah anggur yang paling diminati oleh konsumen di Kebun Anggur Firizco adalah Goz-V dan atribut yang paling diutamakan adalah atribut warna buah anggur.
       
      Imports of Indonesian grapes in the last 3 years have continued to increase. West Java Province is capable of producing 105 tons of grapes. Where Bandung Regency is capable of producing 226 quintals of grapes in 2022. Kebun Anggur Firizco as one of the vineyards producing grapes, grape seeds and fruit plants in pots (tabulampot) which are planted with 63 grape varieties is experiencing several obstacles, one of which is not knowing the type. the variants that consumers are most interested in, and want to focus more on producing more grapes variants that consumers are interested in. This research aims to examine the choices that consumers most prefer when purchasing fruit at Kebun Anggur Firizco and determine the grape attributes that are most preferred when making a purchase. The method used is Conjoint Analysis. The research results show that the grape variant that consumers at Firizco Vineyards like most is Goz-V and the most preferred attribute is the grape color attribute.
       
      URI
      http://repository.ipb.ac.id/handle/123456789/154548
      Collections
      • UT - Agribusiness Management [229]

      Copyright © 2020 Library of IPB University
      All rights reserved
      Contact Us | Send Feedback
      Indonesia DSpace Group 
      IPB University Scientific Repository
      UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
      Universitas Jember Digital Repository
        

       

      Browse

      All of IPB RepositoryCollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

      My Account

      Login

      Application

      google store

      Copyright © 2020 Library of IPB University
      All rights reserved
      Contact Us | Send Feedback
      Indonesia DSpace Group 
      IPB University Scientific Repository
      UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
      Universitas Jember Digital Repository
        

       

      NoThumbnail