Browsing UT - Agroindustrial Technology by Subject "dadih"
Now showing items 1-4 of 4
-
Enkapsulasi Lactobacillus casei dengan teknik ekstruksi sebagai starter untuk pembuatan dadih susu sapi
(2011)The purpose of this research is to get an optimal composition for encapsulating materials of Lactobacillus casei as dried starter culture for production of dadih from cow milk. Lactobacillus casei was encapsulated by the ... -
Pengaruh Penambahan Bahan Tambahan Pangan (BTP) yang Dikombinasikan dengan Bakteri Asam Laktat (BAL) terhadap Karakteristik Dadih Susu Sapi
(2010)A decrease in productivity of buffalo milk leads us to seek the other solutions to change it as raw material of dadih. Productivity of cow's milk which abundant makes it potential as an alternative to buffalo milk. The ... -
Pengembangan Model Bisnis Produk Dadih Susu Sapi
(2013)Dadih is milk fermented product which reputed as one of each traditional healthy food from Indonesia that use milk and lactic acid bacteria as the main raw material. Based on the research that actual production fermented ... -
Santan Kelapa Sebagai Bahan Subtitusi Susu dalam Pembuatan Cream Cheese Menggunakan Bakteri Asam Laktat dari Dadih.
(2018)Upaya yang dapat dilakukan dalam menghadapi tingginya harga keju yaitu pemanfaatan santan kelapa sebagai bahan substitusi susu sapi dan bakteri asam laktat sebagai coagulant yang dapat diperoleh dari dadih Sumatera Barat ...