Browsing UT - Agroindustrial Technology by Subject "Cyclodextrin"
Now showing items 1-4 of 4
-
Aplikasi Siklodekstrin untuk Mengontrol Pelepasan Aroma pada Produk Skin Lotion
(2010)The aroma in skin lotion usually release by storage conditions (time, temperature, packaging). The aroma in product can be controlled by the addition of stabilizer. In this study, cyclodextrin added to reduce the loss of ... -
Design Process of Cyclodextrin Production from Sago (Metroxylon spp.) Starch
(2021)Luas lahan sagu Indonesia merupakan yang terbesar di dunia. Oleh karena itu, pengembangan produk berbasis pati sagu perlu digalakkan. Penelitian ini bertujuan untuk mendesain proses produksi siklodekstrin dari pati sagu ... -
Pemurnian Minyak Nilam dan Siklodekstrin Menggunakan Membran Ultrafiltrasi
(2012)Minyak nilam dan siklodekstrin merupakan produk agroindustri yang sangat prospektif untuk dikembangkan di Indonesia. Minyak nilam merupakan salah satu komoditas utama ekspor minyak atsiri Indonesia. Indonesia memenuhi ... -
Penggunaan Siklodekstrin untuk Mengurangi Rasa Langu (Off-Flavor) pada Susu Kedelai
(2010)Cyclodextrin as a modified starch known to has the ability to form inclusion complex. Soymilk as a healthy drink contains unfavourable beany flavor which may bound with cyclodextrin. Therefore, this study was aimed to ...